Srbi na Norveškem poskušali ukrasti 500 kg zlata

Srbska policija je v zadnjem trenutku preprečila rop tovarne nakita v glavnem mestu Norveške. Aretirana je bila sedmerica Srbov, članov tolpe "Pink Panther", ki je nameravala ukrasti pol tone zlata.

Objavljeno
03. november 2009 12.18
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Novi Sad - Srbska policija je preprečila krajo 500 kilogramov zlata, ki ga je iz tovarne nakita v Oslu nameravala ukrasti skupina Srbov, članov skupine "Pink Panther". Kot poročajo srbski mediji, ki se sklicujejo na izjave tamkajšnje policije, so na Norveškem aretirali 38-letnega vodjo mednarodne tolpe Milana S. iz Novega Sada ter šest drugih članov.

 

Vir blizu srbske policije je pojasnil, da je skupina nameravala vdreti v tovarno za predelavo žlahtnih kovin in ukrasti pol tone zlata.

 

Srbska policija je na podlagi podatkov službe za boj proti organiziranemu kriminalu (SBPOK) v zadnjem trenutku ugotovila, da mednarodna tolpa "Pink Panther" namerava v Oslu izvršiti spektakularen rop, pravi vir blizu policije in dodaja: "SBPOK omenjeni skupini sledi zaradi drugih kaznivih dejanj, vendar smo sredi oktobra prišli do podatkov, da nameravajo oropati tovarno za predelavo plemenetih kovin. Za svojo tarčo so si izbrali pol tone zlata. Informacije smo posredovali Norvežanom, ki so dobesedno tik pred izvedbo ropa aretirali skupino. Vodja tolpe in šest drugih članov je sedaj priprtih v Oslu."

 

Kot pojasnjuje srbska policija, so bili Norvežani, v nasprotju s Švedi, katerim je Srbija pred nedavnim posredovala informacije o ropu banke, veliko bolj kooperativni in profesionalni, akcija pa je bila izvršena brez napak.

 

Srbski vir še dodaja, da je policija v sklopu hišnih preiskav članov tolpe našla tudi večjo količino zlata in nakita, denar ter nekaj dragih avtomobilov.

 

Kot pravijo na policiji, je omenjena tolpa osumljena številnih večjih tatvin in vlomov v severni Evropi, zato pričakujejo, da bo njihovo prijetje razrešilo številne nerešene primere.