Število internetnih uporabnikov poraslo za desetino

Število internetnih uporabnikov se je lani na svetovni ravni povečalo za 10 odstotkov, predvsem na račun rasti v Indiji, na Kitajskem in v Rusiji.

Objavljeno
10. marec 2007 12.32
Washington - Število internetnih uporabnikov se je lani na svetovni ravni povečalo za 10 odstotkov, predvsem na račun rasti v Indiji, na Kitajskem in v Rusiji, v svoji raziskavi ugotavlja ameriška analitska hiša Comscore Networks. Po njihovih podatkih je januarja letos po vsem svetu internet uporabljalo 747 milijonov ljudi, starejših od 15 let, kar je za desetino več kot januarja lani.

Največ, 153 milijonov uporabnikov imajo še vedno ZDA, vendar pa so te lani zabeležile le dvoodstotno rast. Na drugem mestu je bila Kitajska s 86,7 milijona uporabnikov in 20-odstotno rastjo (podatki se razlikujejo od tistih s kitajske strani). Še večjo, 33-odstotno rast je zabeležila Indija (21,1 milijona uporabnikov), medtem ko so v Rusiji imeli 21,1-odstotno rast na 12,7 milijona internetnih uporabnikov. Po skupnem številu internetnih uporabnikov ZDA in Kitajski sledijo Japonska, Nemčija, Velika Britanija, Južna Koreja, Francija, Indija, Kanada in Italija.