Stožice hočejo napolniti tudi Helena Blagne, Dunajski dečki in Siddharta

Helena Blagne bo 29. marca kot prva slovenska glasbenica nastopila na štadionu v ljubljanskih Stožicah, pridružili pa se ji bodo še Dunajski dečki. Obljubo obiskovalcem njihovega koncerta na štadionu za Bežigradom pred leti bodo izpolnili tudi Siddharta, ki bodo nastopili 18. junija.

Objavljeno
23. februar 2011 10.44
Tanja Cirman, delo.si
Tanja Cirman, delo.si
Ljubljana - Helena Blagne bo kot prva slovenska glasbenica na novem objektu nastopila 29. marca, skupaj z Dunajskimi dečki. Ti, kot sporočajo organizatorji, "nastopajo samo v največjih in najprestižnejših glasbenih institucijah in z najbolj zvenečimi imeni v svetu glasbe - od Placida Dominga do Joseja Carerrasa". Dogodek bodo spremljali še simfoniki v družbi šestih vrhunskih tenorjev.

Leta 2003 je Siddharta s Siddharta pa bo izpolnila obljubo "Se vidimo na novem stadionu!" z razprodanega koncerta na Plečnikovem stadionu s Simfoniki RTV SLO leta 2003, ki jo je dala 30.000 obiskovalcem. Predstavniki skupine so za medije so sporočili, da so vstopnice za junijski koncert že naprodaj, poleg tega pa bo skupina posnela dvojno koncertno ploščo in DVD, poroča STA. Siddharta je februarja predstavila tudi novo pesem s prihajajočega albuma Malishka. 

Spomnimo, da se je prvi nešportni dogodek na štadionu v Stožicah že zgodil. Lansko leto, 20. septembra, ko je gledalce tudi precej zeblo, sta s kar triurnim glasbeno-gledališkim spektaklom "Notpadu lajv?!" okoli 20.000 obiskovalcev zabavala Lado Bizovičar in Jurij Zrnec.