Sultan Kosen pri 247 cm najvišji človek na svetu

Sultana Kosena so sodniki Guinnessove knjige rekordov uradno razglasili za najvišjega človeka na svetu. 26-letni Turek meri neverjetnih 247 centimetrov in ima tudi največje dlani (27,5 cm) ter stopala (36,5 cm).

Objavljeno
17. september 2009 12.50
An.B.
An.B.
London - Turka Sultana Kosena so sodniki Guinnessove knjige rekordov uradno razglasili za najvišjega človeka na svetu. 26-letni Kosen meri neverjetnih 247 centimetrov in ima tudi največje dlani (27,5 cm) ter stopala (36,5 cm).

Velikan se je prijavil na natečaj za najvišjega Turka, kjer pa so ugotovili, da je 10 centimetrov višji od nekdanjega najvišjega človeka Kitajca Bao Xishuna, ki je uradni rekord držal od leta 2005. Spomladi letos so kitajski zdravniki sicer naključno našli še višjega človeka od Xishuna, ki pa še vedno meri centimeter manj od Sultana Kosena.

 

Kosen, ki je na uradno merjenje v Londonu opravil v sredo, je ob "razglasitvi rezultatov" povedal, da upa, da mu bo slava končno prinesla tudi prvo ljubezen. Kot je še dodal, je njegova višina ženske vedno odvračala, zato tudi še nikoli ni imel dekleta. "Prva stvar, ki jo želim napraviti je, kupiti udoben avto zame, še bolj pa se želim poročiti," je dejal nov najvišji človek na svetu.

 

Premajhni avtomobili in dekleta pa nista bili edini težavi, s katerimi se je v vsakdanjem življenju srečeval Sultan Kosen. Na predstavitvi v britanski prestolnici je za predstavitev novinarjem visoki Turek nosil po meri sešito obleko, ki je bila ena prvih v njegovi lasti, ki mu ni bila premajhna.