Televizija hrvaškega sabora od danes na spletu

Hrvaška saborska televizija je z današnjim neposrednim prenosom seje sabora začela z oddajanjem preko spletne strani. Oddajanje bo sprva preizkusno.

Objavljeno
24. januar 2007 18.39
Hrvaški sabor je sprejel uveljavitev ERC za vse članice EU
Zagreb - Z neposrednim prenosom današnje seje hrvaškega sabora na spletni strani www.sabor.hr, je saborska televizija začela z oddajanjem, je potrdila tiskovna predstavnica hrvaškega parlamenta Ružica Šimunović. Dodala je, da bo oddajanje v začetku preizkusno in izrazila pričakovanje, da bodo urejene vse tehnične podrobnosti za kakovosten dostop čim večjega števila uporabnikov interneta v naslednjih treh tednih, še v času prve letošnje saborske seje.

Šimunovićeva je dejala, da si želijo v tem obdobju v saboru izboljšati tudi kakovost zvoka in slike v neposrednih prenosih saborskih sej. Napovedala je, da bo čez nekaj mesecev pripravljen tudi arhiv vseh posnetkov, ki bodo dostopni vsem, ki jih to zanima.

Ko bodo v prihodnje komunikacijske naprave v parlamentu v celoti digitalizirane, bo zaživela tudi saborska televizija v programu hrvaške nacionalne televizije, kot je to primer v Sloveniji, je še dejala saborska tiskovna predstavnica.

Dodala je, da za postavitev saborske televizije skrbi podjetje, ki je podobno delo opravilo tudi za slovenski parlament.