Tematski park za ljubitelje Harryja Potterja

Spomladi bo svoja vrata odprl Čarovniški svet Harryja Potterja, nov tematski park, osnovan na junaških podvigih priljubljenega mladega čarovnika. Park vsem ljubiteljem čarovniškega sveta obljublja prav posebno doživetje.

Objavljeno
16. september 2009 13.49
Ma. J.
Ma. J.
Orlando - Spomladi bo v letovišču Universal Orlando Resort svoja vrata odprl Čarovniški svet Harryja Potterja, nov tematski park, osnovan na junaških podvigih priljubljenega mladega čarovnika.

Park vsem ljubiteljem čarovniškega sveta obljublja prav posebno doživetje, pri njegovem ustvarjanju pa sodeluje tudi J. K. Rowling, avtorica izjemno priljubljenih knjig.

Od pitja čarovniške pijače do letenja na hipogrifu


Obiskovalci parka si bodo lahko ogledali čarovniško šolo Bradavičarko, ki jo obiskujejo Harry in njegovi sošolci, bližnjo vas Meryascoveeno, v kateri živijo samo čarovniki, in strašni Prepovedani gozd. V Treh metlah, enem izmed najbolj priljubljenih lokalov v Meryascoveeni, bodo goste pogostili s tradicionalno britansko hrano, poskusili pa bodo lahko tudi priljubljeno čarovniško pijačo maslenušek. Poleg tega bodo lahko poslali pošto s sovo; v Ollivandrovi prodajalni bodo lahko kupili čarovniško palico, ki bo, seveda, izbrala njih; ljubitelji čarovniškega športa quidditch pa si bodo lahko ogledali opremo, potrebno za ta priljubljeni šport in celo izmikajoči se zlati zviz.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi simulacije trišolskega turnirja ter se popeljali z ekspresnim vlakom za Bradavičarko in vlakcem Polet na hipogrifu, ki bo posnemal letenje magičnega in hitro užaljenega bitja.

V letovišču Universal Orlando Resort bodo oživele vse dogodivščine iz sveta Harryja Poterrja," obljublja Tom Williams, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Universal Parks and Resorts, oddelka televizijske mreže NBC Universal, ki se ukvarja s tematskimi parki.

Knjige o mladem čarovniku še vedno podirajo rekorde

Sicer pa knjige o mladem čarovniku še vedno podirajo rekorde. Do sedaj je bilo namreč v več kot 200 državah po vsem svetu prodanih že preko 400 milijonov knjig, ki so prevedene v 66 jezikov. Izjemno priljubljene pa so tudi filmske priredbe - težko pričakovani prvi del zadnjega filma, posnet po sedmi knjigi z naslovom Harry Potter in svetinje smrti, bo izšel prihodnje leto, drugi del filma pa leta 2011.