Ameriška elektrifikacija turizma

V Orlandu imajo izposojevalnico električnih vozil, ki so namenjena predvsem turistom.

Objavljeno
17. september 2013 14.06
Aleš Kovačič
Aleš Kovačič
Mesto v ameriški zvezni državi Florida vsako leto obišče 56 milijonov turistov, kar je za tamkajšnje mestne oblasti očitno odlična priložnost za promocijo ekološke mobilnosti v turizmu.

Zagovorniki tako imenovane zelene mobilnosti, uporabe hibridnih in električnih vozil, so v začetku septembra doživeli pomembno zmago v svojih prizadevanjih za čistejše okolje. V ameriškem mestu Orlando, ki je zanimivo tako za poslovni turizem, saj je njegov konferenčni center Orange County Convention Center drugi največji v državi, kot tudi za klasične oblike turizma, je namreč začela obratovati izposojevalnica električnih vozil, namenjena zlasti turistom. Po besedah predstavnikov je to prvi tovrstni projekt, ki ni usmerjen v promocijo električnih vozil pri domači populaciji, ampak cilja na obiskovalce iz tujine. Za zdaj premore petnajst električnih avtomobilov nissan leaf.

Izposojevalnica električnih avtomobilov je del mreže rent-a-car podjetja Enterprise, medtem ko je k splavitvi projekta, poleg avtomobilov, pripomogel tudi japonski Nissan, ki je v mestu postavil trideset hitrih polnilnih postaj z močjo 480 voltov. Te lahko izpraznjeno baterijo vozila napolnijo v dobrih tridesetih minutah, kar je neprimerno hitreje od polnjenja na običajnih polnilnih postajah, kjer je za enak učinek treba čakati tudi več ur. Poleg hitrih polnilnih postaj so v okviru projekta postavili tudi dodatnih 26 polnilnih točk, ki so razporejene na strateških lokacijah širom po mestu. Zaradi praktičnosti so te večinoma nameščene kar v hotelih. K projektu so pristopili tudi največji zabaviščni parki in turistične atrakcije, saj so se za postavitev postaj zavezali v Disenyworldu, Universal Orlandu in SeaWorldu. Omenjeni infrastrukturni projekt bo tako dodatno okrepil obstoječo mrežo okoli 300 električnih polnilnih postaj, kolikor so jih mestne oblasti postavile s pomočjo subvencij zvezne oblasti. Logistične težave, ki so povezane z ustrezno spremljajočo infrastrukturo, so po besedah predstavnikov projekta, ki so spregovorili za agencijo Reuters, najpomembnejši razlog za razmeroma počasen razmah alternativnih oblik mobilnosti, zato toliko večji poudarek na njeni okrepitvi in posodobitvi.

Za popularizacijo izposoje električnih vozil sta v najemni paket vozila, ki stane dobrih 20 evrov na dan, vključena brezplačni satelitski navigacijski sistem s predhodno vnesenimi lokacijami električnih polnilnih postaj ter brezplačno parkiranje in polnjenje v nekaterih hotelih.

Kljub temu pa številni kritiki menijo, da projekt nima pretirano svetle prihodnosti, kajti podobnih iniciativ je bilo v preteklosti v drugih mestih po ZDA že kar nekaj. Tako so z izposojanjem električnih vozil konec devetdesetih let poskusili že v Disneyworldu v Kaliforniji, vendar se ni obnesel. Podobna usoda je doletela tudi druge projekte izposoje električnih vozil, ki so se jih lotili v okviru različnih hotelskih verig in podjetjih rent-a-car. Ne glede na to pa je po ZDA tudi nekaj uspešnih podvigov, ki so jih uporabniki postopoma posvojili in jih sprejeli za svoje. Takšen je, denimo, projekt DriveNow nemškega BMW v San Franciscu ter v San Diegu, kjer so mestne oblasti v uporabo vpeljale inovativno točkasto izposojo električnih avtomobilov, imenovano EVGo.