Seksi pod Mount Everestom

Himalajska državica si želi letos privabiti 200.000 turistov iz vrst gejev, 
lezbijk, biseksualcev, transseksualcev in interseksualcev.

Objavljeno
09. februar 2011 11.41
Trip, ETN
Trip, ETN
V turističnem letu Nepala načrtujejo v to himalajsko državico poleg vseh drugih turistov privabiti tudi 200.000 pripadnikov tako imenovanih spolnih manjšin. Mednje sodijo lezbijke, geji, biseksualci, transseksualci in interseksualci. Organizacija Blue Diamond Society (BDS), ki v deželi visoko tam zgoraj zastopa spolne manjšine, si bo letos na vso moč prizadevala, da bi bilo med milijon turisti, kolikor jih vsako leto obišče Nepal, 20 odstotkov pripadnikov spolnih manjšin. Kot poročajo, so se »mavričasti turisti« z veseljem in v velikem številu odzvali na ponudbe organizacije Pink Mountain, potovalne in počitniške agencije, ki vse svoje storitve ponuja izključno tovrstnim gostom.

Direktor agencije Pink Mountain Sunil Babu Panta je povedal, da tako za domače kot tuje goste organizirajo poroke, medene tedne, proslavljanje različnih obletnic in druga praznovanja. Že v prvem mesecu po odprtju agencije so pripravili dve istospolni poroki, več gejevskih pohodov in zanimivih lezbičnih izletov. Doslej so med gejevskimi gosti prevladovali turisti iz Indije in s Kitajske.

Zaradi izjemno liberalne nepalske politike do pripadnikov spolnih manjših prihajajo v to državo gostje iz vseh delov sveta. Agencija ponuja veličastne istospolne poroke v narodnih parkih in baznih taborih ob vznožju Everesta, izlete v naravo, pustolovske pohode in safarije, na voljo pa so tudi posebni objekti, v katerih se lahko predajajo meditaciji.

V svetovnem merilu znaša prihodek od gejevskega turizma več kot sto milijard dolarjev letno. Nepalski podjetniki, ki se ukvarjajo s to vejo turizma, ne skrivajo, da bi si z navdušenjem odrezali svoj kos pogače.

»Samo v ZDA zaslužijo s turističnimi storitvami za geje 68 milijard dolarjev na leto. Mi smo ena od hitro rastočih južnoazijskih držav, ki je pripravljena takšno usmerjenost ljudi sprejeti kot nekaj povsem naravnega. Z dobičkom, ki ga bomo ustvarili, bomo lahko precej pripomogli k razcvetu našega gospodarstva,« trdi Panta. Raziskava, ki so jo pred kratkim opravili v ZDA, je pokazala, da si kar 98 odstotkov pripadnikov tako imenovanih spolnih manjših vsaj enkrat na leto privošči prenočitev v drugem kraju.

Podjetniki, ki se ukvarjajo s turističnimi ponudbami za geje, tesno sodelujejo z nepalsko vlado in različnimi propagandnimi organizacijami. Druži jih skupen cilj – pritegniti čim več teh gostov. Organizacija Blue Diamond Society je denimo avgusta lani v Nepalu organizirala istospolno poroko med Indijcem in Britancem.

Direktor Panta je povedal, da jim nepalska vlada za zdaj ponuja zgolj moralno podporo, a je izjemno zadovoljen zaradi dejstva, da so se tudi veliki hoteli in letovišča pridružili najnovejši kampanji, tako da že ponujajo turistične aranžmaje, namenjene mavričastim gostom. »Z nami vse tesneje sodelujejo tudi turistična območja, kot sta Tiger in Gokarna, ter hoteli, kot so Annapurna, Everest, Himalayan in Dwarika,« se je še pohvalil Sunil Babu Panta.