Terme Čatež najbolje ocenjeni kamp

V akciji Naj kamp 2012 so obiskovalci razdelili čez 40.000 glasov med 200 kampov v devetih kategorijah.

Objavljeno
03. oktober 2012 12.15
N. Ž., Panorama
N. Ž., Panorama

Od maja do sredine septembra so v akciji Naj kamp 2012 zbirali glasove obiskovalcev slovenskih in hrvaških kampov. Med našimi večjimi kampi so obiskovalci za najboljšega izbrali Kamp Terme Čatež. Sledita Camping Bled in Terme 3000 Moravske Toplice.

Manjši slovenski kampi so se letos razvrstili takole: največ glasov so poznavalci namenili Trenti ob Soči, sledita Dolenjske Toplice in Vinica ob Kolpi.

Vrstni red najboljših nudističnih in mešanih kampov na Hrvaškem je v primerjavi z lani ostal nespremenjen. Največ glasov so prejeli: kamp Straško na Pagu (čez 25 odstotkov glasov), kamp Kanegra iz Umaga je na drugem mestu z 12 odstotki glasov in kamp Koversada, Vrsar, na tretjem (7 odstotkov glasov).

V Istri so glasovalci med večjimi kampi najbolje ocenili Maredo pri Novigradu (9 odstotkov glasov), Stella Maris pri Umagu (8 odstotkov) in Sirena pri Novigradu (slabih 8 odstotkov). Sledijo Zelena Laguna Poreč, Medulin, Park Umag, Valkanela Vrsar, Lanterna Tar, Finida Umag in Oliva Rabac.

Med istrskimi manjšimi kampi je največ, 20 odstotkov, glasov pripadlo Materadi iz Poreča, nekaj več kot 16 odstotkov Uliki pri Rovinju in 15 odstotkov Kranjskemu kampu v Premanturi.

Najboljši večji kampi v Kvarnerju so Čikat na Malem Lošinju (16 odstotkov glasov), Njivice na Kraku in Medveja v Lovranu. Najboljši manjši kampi na tem območju pa so Bor na Krku (17odstotkov glasov) Lopari v Nerezinah na Lošinju in Kredo na Mali Lošinj.

Manjši kampi v Dalmaciji so v enem letu nekoliko zamenjali svoja mesta. Kamp Aloa z Bola na Braču (13 odstotkov glasov) je po lanskem tretjem letos na prvem mestu. Drugo mesto pripada kampu Biograd iz Biograda, tretje pa lani drugouvrščenemu kampu Filip iz kraja sv. Filip i Jakov.

Tudi v vrstnem redu večjih dalmatinskih kampov ni veliko sprememb. Prvo mesto je tudi letos osvojil kamp Straško na Pagu (17 odstotkov glasov), drugi je kamp Park Soline iz Biograda in tretji pa lani drugo uvrščeni kamp Šimuni na otoku Pagu.

Izbor Naj kamp je potekal od maja do sredine septembra, podjetje AA Press je akcijo pripravilo drugič zapored. Lani so prejeli približno 20.000 glasov, letos pa že precej več, 41.600.

»Z letošnjim odzivom smo zelo zadovoljni. Akcija se je očitno prijela. V nekaterih kategorijah je že zaznati tekmovalnost in boj za najvišja mesta. To se odraža tudi v skrbi za višjo kakovost ponudbe, saj odločajo glasovi obiskovalcev kampov,« je ob koncu izbora na sejmu Kamping & Karavaning ter Outdoor, Beach & Play povedal Primož Longyka, direktor podjetja AA Press.

Število sodelujočih kampov in prejetih glasov tudi kaže, da je kamping in karavaning vse bolj priljubljen način dopustovanja in preživljanja prostega časa. Pričakovati je, da bodo tako slovenski kot hrvaški kampi sledili tujim zgledom ter vrata kampov odprli za dlje kot le tople mesece in svojo ponudbo še izboljšali, dopolnili. Tako se bodo lahko pohvalili z ogrevanimi sanitarijami, lastnimi bazeni in centri dobrega počutja, je še dejal Longyka.