Umrl izumitelj instantnih rezancev

Japonski izumitelj instantnih rezancev, Momofuku Ando, je v 97. letu umrl zaradi srčne kapi. Podjetje Nissin Food Products je zaslovelo s proizvodoma Chicken Ramen in Cup Noodle.

Objavljeno
06. januar 2007 12.02
Cup Noodle
Tokio - Japonski izumitelj instantnih rezancev, na Tajvanu rojeni Momofuku Ando, je v petek umrl zaradi srčne kapi, star 96 let, je sporočilo podjetje Nissin Food Products, ki ga je Ando ustanovil leta 1948. Podjetje je zaslovelo s proizvodoma instantne hrane Chicken Ramen (piščančja juha z rezanci) in Cup Noodle, ki obrok ponuja v priročnem lončku, ter zraslo v več milijard evrov vreden imperij.

Pot med zvezde

Med zvezde je podjetje izstrelila instantna juha Chicken Ramen, prvi instantni proizvod z rezanci, ki je po uvedbi leta 1958 hitro postal uspešnica. Leta 1970 je Nissin ustanovil ameriško podružnico Nissin Foods USA, ki je v letu dni predstavilo Cup Noodle, lonček z vnaprej pripravljenimi rezanci. Leta 2005 je Nissin japonskemu astronavtu Soičiju Nogučiju, ki je z raketoplanom Discovery poletel v vesolje, pripravil Space Ram - vakuumsko zapakirane instantne rezance.

Nissin Food Products danes

Danes je Nissin vodilno podjetje v globalni proizvodnji instantnih rezancev, ki potrošnikom letno ponudi 85,7 milijard porcij te hrane. Nissin sam potrošnikom letno proda deset milijard porcij instantnih rezancev v različnih oblikah.