V modi zabave v stilu serije Mad Man

Američani so si v času najhujše krize našli nov način zabave. Nadvse popularne so namreč zabave v stilu 60-ih let, kjer kraljujejo biserne ogrlice, ozke kravate in martiniji.

Objavljeno
27. oktober 2009 20.32
Ka. Ž.
Ka. Ž.
New York - V času najhujše recesije v zadnjih desetletjih so v Ameriki zelo moderne zabave v slogu večkrat nagrajene TV serije "Mad Men". Serija govori o rivalstvu v oglaševalskem poslu sredi New Yorka, katere glavni junaki so egoistični uspešneži, odeti v skrbno krojene obleke, ozke kravate in biserne ogrlice v stilu zgodnjih 60-ih.

 

"Gre za podobo nekega drugega časa, s katero se vsak kdo lahko poistoveti," razlaga Sarah Capozzi, socialna delavka, ki organizira tovrstne zabave. Navdušena je predvsem nad stilom oblačenja v seriji, ki se ji zdi v tem težkem času krize nadvse terapevtski.

 

Mednarodna oglaševalska zbornica v New Yorku načrtuje celo novoletno zabavo v stilu priljubljene serije, ki je znana tudi po verižnem kajenju glavnih igralcev, le da bodo tokrat obiskovalcem delili sladkarije v obliki cigaret. Izvršna direktorica zbornice Jill Cohen pravi, da želijo s tem dogodkom ljudi opozoriti, da je po dobrem letu depresivnega vzdušja v oglaševalskem poslu ponovno čas za zabavo in sprostitev.

 

Zabave v stilu serije "Mad Men" so priložnost tudi za trgovine in preprodajalce oblačil v stilu "vintage" mode. Kot pravi Lillyan Peditto, lastnica ene od trgovin s tovrstnimi oblačili na Manhattnu, se ji je prodaja zavoljo "Mad Men" zabav očitno povečala.