V New Yorku za silvestrovo pripravili tri tone konfetov

Priprave na najdaljšo noč v letu potekajo tudi v New Yorku, kjer bodo natanko opolnoči na zbrane spustili kar tri tone konfetov.

Objavljeno
31. december 2006 19.22
Delavec pripravlja kroglo, ki se bo na Times square spustila natanko opolnoči.
New York, - V New Yorku so se za letošnje silvestrovanje na Times Squareu dobro oborožili - natanko opolnoči - ob 6. uri po srednjeevropskem času - bodo na zbrane spustili kar tri tone konfetov. Seveda bo prehod Newyorčanov v novo leto 2007 tako kot že zadnja leta obeležila velika svetleča krogla, ki se bo spustila po drogu.

Mestni očetje si že manejo roke zaradi številnih turistov, ki so si zadali, da bodo letošnje novo leto pričakali v New Yorku. Če bo vreme zdržalo, si v centru mesta na Times Squareu in okolici obetajo kar milijon obiskovalcev. Hoteli v središču mesta so danes popolnoma razprodani. Miza v restavraciji s pogledom na Times Square pa stane tudi do 1000 dolarjev na osebo.

Pet let po napadih 11. septembra 2001 v mestu še vedno veljajo strogi varnostni ukrepi. Na strehah stavb v okolici Times Squarea so ostrostrelci, policisti s psi patruljirajo po ulicah in iščejo morebiten eksploziv.

Tudi vsi obiskovalci prizorišča morajo upoštevati stroge ukrepe in s seboj ne smejo prinesti nobenih nahrbtnikov ali torb. Prav tako je zunaj na trgu prepovedano uživanje alkohola. Silvestrovanje na Times Squareu bo tako zagotovo nekaj posebnega, nekaj, česar človek ne more doživeti nikjer drugje, je pomenljivo napovedal župan Michael Bloomberg.