V solarij nikoli brez zaščitnih očal

Sam Laing je leta hodila v solarij, a nikoli ni hotela nositi zaščitnih očal, da okoli oči ne bi imela belih krogov, zdaj pa ji grozi nevarnost, da bo oslepela.

Objavljeno
19. oktober 2009 17.36
Ba.P.
Ba.P.
London - Sam Laing iz Velike Britanije je deset let redno obiskovala solarij, a nikoli ni hotela nositi zaščitnih očal, da bi bila po obrazu enakomerno zagorela. Zaradi pogostega izpostavljanja oči UV žarkom, so se ji v zrklih pojavile izrastline zaradi katerih lahko oslepi.

"Nad diagnozo sem bila šokirana," je povedala 23-letnica. "Vem, da UV žarki lahko povzročijo rak kože, a nikoli si nisem mislila, da bi lahko zaradi tega oslepela." Sam je bila stara 19 let, ko ji je to, kako je videti postalo zelo pomembno, k lepemu videzu pa je spadala tudi zagorela polt, zato je začela obiskovati solarij tri do petkrat tedensko.

"Moje oči so postale krvave in so me srbele, a sem mislila, da je to zaradi utrujenosti. Pred tremi meseci pa se je rdečica razširila z beločnice na šarenico, kar me je prestrašilo in odločila sem se obiskati zdravnika," je še povedala Sam.

Diagnoza je bila neke vrste mrena na roženici, kakršno imajo ljudje, ki živijo blizu ekvatorja. Sam bo kmalu morala na operacijo, kar pa ni zagotovilo, da bo mrena za vedno izginila. "Najbolj se bojim tega, da bi se mrena lahko vrnila," je povedala Laingova. Dekle bo prav tako moralo od operacije dalje vedno, ko bo izpostavljeno sončni svetlobi, nositi sončna očala.