V Srbiji ujeli pitona na bankomatu

Gasilci iz Niša so ponoči ujeli pitona, ki si je za zatočišče izbral bankomat. Poveljnik je pojasnil, da gre najverjetneje za hišnega ljubljenčka, ni pa pozabil omeniti, kaj bi se lahko zgodilo, če bi se piton odločil obiskati kakšno stanovanje.

Objavljeno
21. avgust 2009 13.30
Kraljevi piton
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Niš - O pitonih navadno poročajo iz eksotičnih dežel, današnja novica pa prihaja iz Niša na jugu Srbije. Tam so gasilci z oddelka za zaščito in reševanje namreč ponoči ujeli pitona, ki si je za zatočišče izbral bankomat pred hišo številka 33 v Ulici 7. julija. Prijavo so prejeli nekaj po 2. uri, za nenavadni ulov pa sta zadostovala lopata in torba.

Poveljnik omenjenega oddelka Nenad Ristić je dopoldne pojasnil, da gre najverjetneje za hišnega ljubljenčka, ki je pobegnil. Ni pozabil omeniti, kaj vse bi se lahko zgodilo, če bi se piton po kakšnem naključju odločil obiskati katero od bližnjih stanovanj, kjer so, v tej poletni vročini, ljudje spali pri odprtih oknih.

 

Gasilci zdaj čakajo, da se bo oglasil morebitni lastnik mrzlokrvne živali, ki pa ga po zagotovilih najditeljev vsekakor čaka kazen zaradi slabe hrambe. Ristić je pristavil, da gasilci v poletnih dneh sicer včasih ujamejo tudi kakšno kačo, vendar je ta običajno iz domačih logov. Največkrat se v njihove zanke ujame gož, s pitonom so se srečali prvič. Lani so goža našli v samem središču Niša, enkrat pa so, kot so se pohvalili, morali priskočiti na pomoč tudi pri zajetju iguane.