V starosti 114 let umrla najstarejša Zemljanka

V ameriškem Hartfordu je v starosti 114 let umrla Emma Faust Tillman. Brez pomoči je živela do 110. leta starosti, svoje dolgo življenje pa je pripisala božji volji.

Objavljeno
29. januar 2007 17.20
Emma Tillman je dolgo življenje pripisala božji volji
Hartford - V zdravstvenem in rehabilitacijskem centru Riverside v ameriškem Hartfordu je v nedeljo v starosti 114 let umrla Emma Faust Tillman, pred dvema tednoma še najstarejša živeča Zemljanka. Po današnjih besedah predstavnice centra Karen Chadderton je Tilmanova umrla mirno, ob njej pa je bilo navzočih več članov njene družine.

Emma Faust Tillman se je kot hči nekdanjih sužnjev rodila med predsedovanjem Benjamina Harrisona. Naslov najstarejše Zemljanke je sicer prevzela šele 14. januarja, ko je umrl 115-letni Emiliano Mercado del Toro iz Portorika.

Tillmanova je brez pomoči živela do 110. leta starosti, svoje dolgo življenje pa je pripisala božji volji, so sporočili prijatelji in sorodniki globoko verne Tillmanove. "Zgodilo se bo, kar hoče Gospod," je po besedah Chaddertonove nedavno poudarila preminula Tillmanova.

Kot je medtem še poudaril njen pranečak John Stewart, Tilmanova ni nikoli kadila ali pila alkohola, poleg tega ni nikoli potrebovala očal, le občasno pa je uporabljala slušni aparat.

Najstarejša oseba na svetu naj bi bila zdaj 114-letna Japonka Jone Minagava. Rodila se je 4. januarja 1893 in je živela pod štirimi japonskimi cesarji, zdaj pa živi v domu za ostarele na jugu Japonske.