V zabaviščnih parkih lahko otroci umrejo od strahu

Obisk berlinskega zabaviščnega parka je bil usoden za 11-letnega dečka, ki je umrl med vožnjo z vlakom. Obdukcija je pokazala, da je bil deček zdrav, zato zdravniki domnevajo, da je umrl od strahu.

Objavljeno
31. avgust 2009 11.17
Ba.P.
Ba.P.
Berlin - Obisk berlinskega zabaviščnega parka je bil usoden za 11-letnega dečka, ki je umrl med vožnjo z vlakom "Divja miš", obdukcija pa je pokazala, da je bil deček povsem zdrav, zato zdravniki domnevajo, da je umrl od strahu. Glede na hitrosti in višine, ki jih nekateri vlakci dosegajo, je povsem mogoče, da tega dečkovo srce ni zdržalo.

Pred tremi leti je v Disenylandu v Orlandu prav tako umrl 4-letni deček, po tem, ko je z mamo preizkusil simulacijo leta v vesolje. Tudi pri temu dečku zdravniki niso našli razloga smrti. Strokovnjaki iz zabaviščnega parka so krivdo za dečkovo smrt zanikali, saj naj bi za varnost naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, starši pa za smrt sina krivijo prav Disneyland.

Nikoli ne moremo vedeti, kako usodno je lahko za posameznika razburjenje. Vlak smrti lahko na primer doseže hitrost tudi do 160 kilometrov na uro, nekatere vožnje pa dosegajo pospeške od 0 do 100 kilometrov v samo sedmih sekundah, lahko tudi na višini 400 metrov nad tlemi.

Nevrologi opozarjajo, da otrokom, predvsem mlajšim, ne bi smeli dovoliti vožnje s takšnimi ali drugačnimi različicami vlakov smrti, saj za otroke predstavljajo velik stres, ki lahko otroku dobesedno paralizira srce, zato lahko ti dobesedno umrejo od strahu.