V zapor, ker je bil gol v lastni hiši?

Američanu, ki je v svoji kuhinji gol kuhal kavo, grozi obsodba zaradi neprimernega razkazovanja, zaradi česar gre lahko tudi za zapahe. Sam trdi, da ni storil nič narobe, in da je bilo to, da sta mimoidoča mama in sin videla njegove intimne dele, le naključje.

Objavljeno
22. oktober 2009 13.32
Ba.P.
Ba.P.
Washington - 29-letni Eric Williamson je ob pol šesti uri zjutraj kuhal kavo, ko sta mimo okna kuhinje prišla mama in njen 7-letni sin, pogledala skozi okno, opazila golega Williamsona, nakar je ženska poklicala policijo.

Predstavnica policije Mary Ann Jennings je povedala, da je ženska policijo poklicala po tem, ko se jima je 29-letnik skozi okno začel razkazovati. Domnevno je svoje intimne dele pokazal večkrat, kar ni moglo biti le naključje. Sebi v zagovor je Williamson povedal: "V hiši sem bil sam, zato se nisem trudil z oblačenjem. Navsezadnje je to moja hiša, v kateri lahko počnem kar hočem. Z nikomer se nisem pogovarjal, pred oknom sploh nisem nikogar videl. Prišel sem le po kavo." Eric, ki je ljubeč oče, še naprej vztraja, da bi mu kakršno koli nespodobno razkazovanje nikoli ne bi padlo na pamet, kar lahko po njegovih besedah potrdijo tudi njegovi prijatelji.

Odvetnik Dickson Young, ki v primer ni vpleten, je pojasnil: "Da bi to bil zločin, morata tako policija kot država dokazati, da je Williamson vedel, da je opazovan, saj nenamerno razkazovanje ni zločin."

Če 29-letniku krivdo dokažejo, mu grozi do leto in pol zaporne kazni.