V ZDA naprodaj lažni alibiji

Če želijo Američani na valentinovo pobegniti od ljubimke ali ljubimca ali pa od zakonskega partnerja, potem se obrnejo na družbo Alibi Network, ki svojim strankam zagotavlja lažen alibi.

Objavljeno
12. februar 2007 17.46
Danes je dan zaljubljencev
Washington - Če želijo Američani na valentinovo pobegniti od ljubimke ali ljubimca ali pa od zakonskega partnerja, potem se obrnejo na družbo Alibi Network, ki svojim strankam zagotavlja lažen alibi. Podjetje iz zvezne države Illinois, ki ga vodi Mike DeMarco, alibi zagotovi za ceno od 35 pa vse do 1500 dolarjev, odvisno od njegove zapletenosti.

Podjetje sicer posluje vse leto, vendar pa se promet na valentinovo poveča za 30 odstotkov, je povedal DeMarco. Presenečen pa je nad tem, da to leto večina Američanov želi pobegniti od svojih ljubimcev in ne od svojih zakoncev. Verjetno so se odločili, da bodo ta dan raje preživeli doma pri svoji družini.

Njihove stranke so tako ženske kot moški, vendar pa so ženske dosti bolj organizirane kot moški in točno vedo kakšen izgovor hočejo. Stranke so stare od 24 pa vse do 65 let in večinoma prihajajo iz ZDA in Kanade, vendar pa jih je nekaj tudi iz Velike Britanije, je povedal DeMarco.

Razlogi za pobeg, ki jih bodo v podjetju uporabili na valentinovo so najrazličnejši, od zastrupitve s hrano pa do počene vodovodne cevi zaradi hudega mraza. "Predvsem v Chicagu bodo zaradi hudega mraza letos pogosto pokale cevi" je dejal 38-letni in samski DeMarco in dodal da so nekateri alibiji zelo enostavni in je potreben le telefonski klic, drugi pa so zelo zapleteni in zahtevajo več dni priprav.

Na vprašanje zakaj so nekateri pripravljeni porabiti tisoče dolarjev zato, da pobegnejo od svojih ljubimcev, DeMarco odgovarja: "Verjetno ne želijo prizadeti svojih partnerjev ali pa zato ker je to ceneje kot draga ločitev."