Venezuelske oblasti prepovedale risanko

Venezuelske oblasti bodo kaznovale televizijske postaje, ki bodo še naprej predvajale kultno ameriško animirano televizijsko serijo Family Guy, ki po njihovem mnenju spodbuja k uporabi marihuane.

Objavljeno
28. september 2009 14.02
Ma. J.
Ma. J.
Caracas - Venezuelske oblasti bodo kaznovale televizijske postaje, ki bodo še naprej predvajale kultno ameriško animirano televizijsko serijo Family Guy. Po mnenju pravosodnega ministra Tarecka El Aissamija bi morala biti risanka prepovedana, saj spodbuja k uporabi marihuane.

Minister je posebej pograjal epizodo, v kateri je eden izmed likov, govoreči pes Brian, začel kampanjo za legalizacijo drog in napovedal, da bodo televizijske postaje, ki prepovedi ne bodo upoštevale, dobile denarno kazen.

To pa ni prvič, da je vlada predsednika Huga Chaveza obregnila ob risanko. Lani so prav tako kultne Simpsonove označili za „neprimerne za otroke", saj naj bi po mnenju venezuelskih oblasti zasmehovala predpise. Tudi takrat so eni izmed lokalnih televizijskih postaj zagrozili s finančnimi sankcijami, potem ko je dogodivščine disfunkcionalne družine predvajala v zgodnjem jutranjem programu. Televizijska postaja Televen se je kazni izognila tako, da je risanko umaknila in jo nadomestila z Obalno stražo, vseeno pa je morala kot opravičilo predvajati t. i. družbeno koristne filme.

Venezuelski televizijski programi so sicer znani po predvajanju ponovitev starih ameriških serij in latinskoameriških telenovel, poleg tega pa pogosto predvajajo pogovorne oddaje, ki jih gosti predsednik Hugo Chavez.