1000 udarcev z bičem zaradi govorjenja o seksu

Mazen Abdul Jawad iz Savdske Arabije je v oddaji na javni televiziji naredil veliko napako in se razgovoril o svoji spolnosti, za kar bo plačal s petimi leti zaporne kazni in 1000 udarci z bičem.

Objavljeno
08. oktober 2009 11.04
Ba.P.
Ba.P.
Riad -  Konzervativna javnost je bila nad oddajo, ki je bila predvajana 15. junija ogorčena, saj se v Savdski Arabiji v javnosti ne spodobi govoriti o spolnosti. Kar 200 ljudi je podalo pritožbe proti Jawadu, zato je vlada hitro reagirala, zaprla prostore televizijske hiše, kjer je bil Mazen Abdul Jawad zaposlen in ga dala aretirati.

V oddaji "A Thick Red Line" je Abdul, ki so ga mediji poimenovali "Casanova", razlagal o svoji prvi seksualni izkušnji, ki jo je doživel pri 14 letih, gledalce pa je tudi popeljal v svojo spalnico, ki je v celoti opremljena v rdečih odtenkih, pokazal pa jim je tudi številne seksualne pripomočke, ki pa so jih med montažo zameglili. V oddaji so nastopili tudi trije njegovi prijatelji, s katerimi se je Abdul pogovarjal o tem kaj jih vzburja.

Sulaiman al-Jumeii, Abdulov odvetnik, je povedal, da se namerava pritožiti na odločitev sodišča, ki poleg že omenjene kazni njegovemu klientu še prepoveduje, da pet let po prestani zaporni kazni kamor koli potuje ali daje izjave medijem.

Ostali trije sodelujoči v oddaji so bili obsojeni na dve leti zaporne kazni in 300 udarcev z bičem.

Odlomek iz oddaje (video je v arabskem jeziku)