Aretiran zaradi pijane vožnje v naslanjaču

S predelanim naslanjačem, ki ga je poganjal motor kosilnice za travo in je imel poleg glasbene opreme tudi prostor za kozarec, se je neki Američan odpeljal v bar, spil osem ali devet piv in na poti domov trčil v parkiran avtomobil.

Objavljeno
24. oktober 2009 10.40
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Duluth - Iz ameriške zvezne države Minnesota je prišla novica o uspešni policijski akciji, s katero so preprečili morebitno tragedijo na cesti. Avgusta lani so aretirali 62-letnega možakarja, ki je ogrožal prometno varnost, ko je okajen po cesti "divjal" s svojim naslanjačem. Navdušenje nekaterih Američanov do preživljanja prostega časa v naslanjaču z ustreznim imenom "La-Z-Boy" (leni fant) je sicer že pregovorna, vendar pa jo je Dennis LeRoy Anderson minulo poletje spravil na povsem novo raven. S predelanim naslanjačem, ki ga je poganjal motor kosilnice za travo in je imel poleg glasbene opreme tudi prostor za kozarec, se je odpeljal v bar mesta Proctor na severu Minnesote.

Tam si je privoščil osem ali devet piv, kar je nedavno priznal pred sodiščem. Krepko vinjen se je nato odpravil proti domu, vendar se mu je na pot postavil parkiran avtomobil in prišlo je do nesreče. Anderson v nesreči ni bil huje ranjen. Prizanesljivo pa je tudi bilo sodišče, ki mu je namesto 180 dni zagroženega zapora naložilo dveletno pogojno kazen.

"La-Z-Boy" kot prevozno sredstvo