Fant, ki joče krvave solze

Calvino Inman se na prvi pogled v ničemer ne razlikuje od svojih vrstnikov, vendar pa je fant iz ameriške zvezne države Tennessee pravi medicinski fenomen in velika uganka za vse okoliške zdravnike, saj tudi po trikrat dnevno joče kri.

Objavljeno
01. september 2009 16.03
Ba. P.
Ba. P.
Washington - Calvino Inman, 15-letni Američan, se na prvi pogled v ničemer ne razlikuje od svojih vrstnikov, vendar pa je fant iz ameriške zvezne države Tennessee pravi medicinski fenomen in velika uganka za vse okoliške zdravnike, saj Calvino tudi po trikrat dnevno joče kri.

"Včasih občutim kako se mi kri nabira v očeh kot solze. Oči postanejo vlažne, ko pa začne kri teči, občutim pekočo bolečino," je povedal Calvino in dodal, da se lahko to zgodi v minuti ali eni uri. "Vsi moji prijatelji pravijo, da sem obseden s hudičem. Najprej me je to prizadelo, a sem se na takšne opazke že navadil."

Dečkova mama je doživela šok, ko je Calvinu prvič iz oči pritekla kri in nemudoma poklicala reševalce. "To je bila najbolj grozna stvar, ki sem jo doživela, nato pa me je sin še vprašal, če bo umrl," je povedala Calvinova mama Tammy Mynatt, ki se vztrajno trudi najti zdravnika, ki bi znal sinu pomagati.