VIDEO in Za otroke s presnovnimi motnjami

Na ploščadi pod ljubljansko Halo Tivoli je bilo v soboto dopoldne živahno. Klub Polet je namreč izvedel 6. Delov dobrodelni tek, tokrat so zbirali sredstva za Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.

Objavljeno
04. oktober 2009 16.23
Boris Šuligoj/ Ka.K.
Boris Šuligoj/ Ka.K.
Ljubljana - Na ploščadi pod ljubljansko Halo Tivoli je bilo v soboto dopoldne živahno. Klub Polet je namreč izvedel 6. Delov dobrodelni tek, tokrat so zbirali sredstva za Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.

Otrokom pa ni bil namenjen le izkupiček prireditve, tudi večina dogajanja na prireditvenem prostoru je bila organizirana prav zanje. Na otroškem, Lučkinem teku, dolgem celih tristo metrov, sta vse bodoče tekače pospremila naša najboljša smučarka Tina Maze in hokejist Tomaž Vnuk. Teka je bilo kar prehitro konec, a med čakanjem svojih staršev se prav gotovo niso dolgočasili. Poleg napihljivega gradu, kjer so lahko porabili presežke svoje energije, so jih pritegnile ustvarjalne delavnice, na katerih so pokazali vso svojo ustvarjalnost, zraven pa se še marsikaj novega naučili. Poskrbljeno je bilo tudi za bolj plesno nadarjene, spet drugi pa so si zaželeli kolesarjenja na vzgojnem kolesarskem poligonu.

 

Odrasle udeležence je s strelom štartne pištole na pot po tivolskih poteh poslal igralec Janez Hočevar - Rifle, lahko pa so izbirali med tremi različnimi dolžinami teka. Rezultatov niso merili, saj je bil tek naravnan izrazito netekmovalno. Po prihodu skozi cilj so lahko dodobra potešili žejo, za preganjanje lakote pa so bile ves čas na razpolago sveže pečene palačinke.

 

Namesto daril za vse tekače, kakor je zadnje čase že kar v navadi na naših rekreativnih prireditvah, so se tokrat organizatorji odločili obdariti le nekaj z žrebom izbranih tekmovalcev. Nagrad ni bilo malo in Špela Pretnar, vodja kluba Polet in glavna organizatorka prireditve, je imela kar precej dela, da jih je razdelila med dobitnike.

 

Zbrana sredstva v višini 5246 evrov je s simboličnim čekom predala izvršna direktorica Dela Mojca Jazbinšek. Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami, v imenu katerega je ček prevzela gospa Mateja Hren, bo prispevek porabilo za izvedbo terapevtskega letovanja za male bolnike.

 

Organizatorji so bili z rezultatom prireditve zadovoljni, nekoliko pa jih je presenetila manjša udeležba od pričakovane. Je morda vzrok izbrani termin, v katerem se precej Slovencev najraje posveti svojemu osebnemu dogodku leta, trgatvi?