Parodija na Jackson 5 užalila Američane

Zdravniki, preoblečeni v člane Jackson 5, so razburili javnost, saj so si, da bi bili čim bolj avtentični, obraze prebarvali s črno barvo, zaradi česar so jih mnogi označili za rasiste.

Objavljeno
08. oktober 2009 13.19
Ba.P.
Ba.P.
Sydney - Avstralski televizijski šov je med gledalci požel nemalo zgražanja nad nastopom skupine Jackson Jive, člani katere so želeli uprizoriti parodijo na skupino The Jackson 5. Da bi bili čim bolj avtentični, pa so si obraze prebarvali s črno barvo, zaradi česar so jih mnogi označili za rasiste.

Posebno užaljen nad nastopom je bil gostujoči ameriški pevec Harry Connick Jr., ki je že v etru povedal, da "če bi vedel, da bo v oddaji nastopila ta skupina, se gotovo ne bi odločil za sodelovanje" in dodal: "Razumem, da je bila to le šala, a Američani smo se tako dolgo trudili, da bi Afroameričane jemali resno, ne kot neke norčave opice, zato sem celotno zadevo vzel precej resno."

Jackson Jive je skupina šestih zdravnikov, ki so enako točko izvedli že pred 20 leti, a takrat ni dvignila nikakršnega prahu, frontmen skupine dr. Anad Deva je povedal, da tudi tokrat niso hoteli nobenega užaliti, vseeno pa se strinja, da imajo Avstralci očitno drugačen smisel za humor kot Američani, in da te točke v Združenih državah vsekakor ne bodo izvajali.

"Kontroverzni" nastop skupine Jackson Jive