S Hitlerjem proti aidsu

Nemški aktivisti proti širjenju aidsa so začeli z novo televizijsko kampanjo, ki že dviguje mnogo prahu. Glavno vlogo v spotu ima znani vojni zločinec Adolf Hitler, ki ima spolne odnose z mladim dekletom.

Objavljeno
07. september 2009 14.12
Mo. B.
Mo. B.
Berlin - Nemški aktivisti proti širjenju aidsa so začeli z novo televizijsko kampanjo, ki že dviguje mnogo prahu. Glavno vlogo v spotu ima vojni zločinec Adolf Hitler, ki ima spolne odnose z mladim dekletom, piše Večernji.hr.

Kampanja je naletela na mnoge kritike humanitarnih organizacij, ki nudijo pomoč obolelim z aidsom, saj se bojijo, da bi gledalci slogan "Aids je množični morilec" povezali z obolelimi, ne pa s samo boleznijo.

Kontroverzni oglas, ki ga je posnela nemška humanitarna organizacija, se bo na nemški televiziji začel vrteti prihodnji teden. S kampanjo želijo opozoriti, da je za aidsom po svetu umrlo že 30 milijonov ljudi, oglas pa naj bi bolezen povezal z množičnim pobojem.

Oglas, katerega osrednja tema je aids in njegovo širjenje preko nezaščitenih spolnih odnosov, prikazuje par, ki se strastno ljubi. Na koncu pokažejo obraz ljubimca, ki pripada Hitlerju in napis "Aids je množični morilec."

Poleg Hitlerja bosta v kampanji nastopila še Sadam Husein in Josip Stalin.

Kontraverzni oglas (Oglas ni primeren za občutljivejše
bralce):