Srečen konec zgodbe o dečku in balonu

Zgodba o šestletnem dečku, ki naj bi se nahajal znotraj doma izdelanega balona na helij, ima srečen konec. Balon je bil namreč ob pristanku prazen, deček pa se je ves ta čas skrival kar na podstrešju svojega doma.

Objavljeno
16. oktober 2009 09.35
Da. O.
Da. O.
Denver - Ameriško oblasti so našle šestletnega dečka, za katerega so domnevali, da se nahaja v doma izdelanem balonu, ki ga je veter nepričakovano "odnesel" izpred hiše. Medtem, ko je svetovna javnost z strahom gledala, kako balon nese po celotni državi, se je deček skrival kar na podstrešju domače hiše.


Šestletni Falcon Heene je pojasnil, da se je na podstrešje skril zato, ker ga je bilo strah jeze staršev zaradi "izgubljenega balona". Spremljanje leta balona se je pričelo potem, ko je njegov brat staršem dejal, da se Heene nahaja v balonu.

 

Kot piše BBC, so prebivalci mesta Denver v reševalni akciji pregledali vsako ped preletele poti balona, medtem ko so številne ameriške televizije v živo prenašale let balona. Dve uri dolga avantura v kateri je balon preletel približno dva kilometra se je končala srečno, saj so ob pristanku ugotovili, da je balon prazen. Začetna ugibanja, da je deček verjetno padel iz balona so se izkazale za napačne, saj se je ta v strahu pred starši skrival v škatli na domačem podstrešju.


Šerif Jim Alderden je potrdil, da so policisti pred tem kar dvakrat preiskali hišo, vendar očitno "ne dovolj temeljito". Balon je sicer izdelal dečkov oče Richard Heene, uporabljal pa ga je za "natančno spremljanje vremena".


Posnetek leta in pristanka balona si lahko ogledate v priloženem videu