Vinjeni šahist zaspal med partijo

Eden izmed najboljših francoskih šahistov Vladislav Tkačijev je poskrbel za nenavaden incident, saj je partijo proti Indijcu Praveenu Kumarju skušal odigrati vinjen, a je kmalu po pričetku partije zaspal.

Objavljeno
04. september 2009 20.35
Matjaž Mikec je novi selektor slovenskih šahistk
Da. O.
Da. O.

Kalkuta – Eden izmed najboljših francoskih šahistov Vladislav Tkačijev je poskrbel za nenavaden incident. Mednarodni šahovski turnir v Kalkuti je namreč obiskal vinjen in v partiji proti domačinu izgubil že po vsega 11. potezah.


Kot piše Reuters, je bil 35-letni Francoz Tkačijev tako vinjen, da je komaj sedel na svojem sedežu, kmalu po pričetku partije pa je kar zaspal. Tkačijev je sicer 58. igralec sveta, indijski mediji pa so njegovo sliko spanja objavili v vseh časopisih.


Sodniki so zmago avtomatično pripisali domačemu šahistu Praveenu Kumarju, saj Tkačijev v predvideni uri in pol ni bil zmožen opraviti niti ene poteze oziroma je spal. Posredovali so tudi sodniki in gledalci ter ga skušali prebuditi, vendar zaman, saj ni zaleglo niti polivanje z vodo. Po končanem srečanju so Tkačijeva spečega odnesli ven iz dvorane.


Tkačijev je po tekmi prejel oster opomin s strani organizatorjev, vendar mu bodo kljub temu dovolili nastopiti v nadaljevanju turnirja.