Vozilo Knight Riderja naprodaj

Kitt, avtomobil, ki ga je v seriji Knight Rider sredi osemdesetih vozil ameriški igralec David Hasselhof v vlogi Michaela Knighta je naprodaj za 150.000 ameriških dolarjev.

Objavljeno
03. april 2007 15.32
Kitt in Knight Rider
Los Angeles - Kitt, avtomobil, ki ga je v seriji Knight Rider sredi osemdesetih vozil ameriški igralec David Hasselhof v vlogi Michaela Knighta je naprodaj. Lastnik avtomobila Tim Russo vozilo, ki ga je na ogled postavil v nekem kalifornijskem avtomobilskem salonu, prodaja za 150.000 ameriških dolarjev.

Kitt (Knight Industries Two Thousand), gre za predelan črn Pontiac Trans Am letnik 1982, je imel v priljubljeni seriji vlogo avtomobila z nepredvidljivo in samosvojo osebnostjo, ki je svojemu lastniku Knightu pomagal pri reševanju zločinov. Slovel pa je tudi po svojih sarkastičnih odgovorih in nasvetih.

Russo, ki je za vozilo skrbel zadnjih deset let, se je za prodajo odločil ob petindvajsetletnici Kitta. Avtomobil v realnosti sicer ne doseže 483 km/h, prav tako pa ne zbija lahkotnih šal, kot smo jih bili navajeni v seriji. Je pa na prednjem delu ostal niz rdečih svetlečih lučk, enega od zaščitnih znakov vozila. Kot je še povedal, Kitt ni ustrezal novejšim predpisom o emisiji izpušnih plinov in zato imel dovoljenja za vožnjo z njim.