Vsake sanje imajo svojo ceno

Spletna stran Kickstarter.com pomaga ljudem pri uresničitvi njihovih sanj. Soustvarjalec Perry Chen je povedal, da so v šestih mesecih po odprtju strani prejeli za 500.000 dolarjev donacij in uresničili več kot 60 odstotkov projektov.

Objavljeno
07. september 2009 18.31
Ta.R.
Ta.R.
New York - Chris Waddell, ki je v invalidskem vozičku, želi osvojiti Kilimandžaro, George Del Barrio si želi posneti film v Kambodži, Jeff Edwards želi napisati knjigo o piscu znanstveno-fantazijskih knjig. Vsi trije imajo različne sanje, imajo pa skupno točko in ta je, da rabijo pomoč pri financiranju.

Spletna stran Kickstarter.com pomaga ljudem pri uresničitvi njihovih sanj. Na tej strani lahko ljudje nakažejo določeno vsoto denarja tistim, ki denar potrebujejo pri uresničitvi sanj.

 

Sanje so se tako uresničile 24-letni Emily Richmond, saj bo s pomočjo donacij sama obplula morje v dveh letih. Za njene sanje je darovalo 148 ljudi, skupaj pa so zbrali 8.142 dolarjev. Vsakemu darovalcu bo poslala slike iz potovanja, nekatere pa bo tudi poklicala, ko bo na ekvatorju.

 

Ustvarjalci projekta za zbiranje denarja vsakemu posamezniku določijo časovno omejenost in pa tudi višino denarja, ki jo morajo zbrati. Če v določenem roku ne zberejo dovolj denarja, ne dobijo ničesar.

 

Stran je uresničila sanje mnogim. Jonathan Scott Chinn je posnel svoj prvi film, Brad Skistimas je posnel svojo prvo zgoščenko, John Pitchner je posnel svoj prvi dokumentarni film.

 

Soustvarjalec spletne strani Perry Chen je povedal, da so v obdobju šestih mesecev po odprtju strani ''dobili'' donacij za 500.000 dolarjev in uresničili več kot 60 odstotkov projektov. Do sedaj je bila uporaba strani brezplačna, konec septembra pa bo po novem treba ustvarjalcem strani nakazati 5 odstotkov od prejetih donacij.