Z brco v mednožje onesposobila vlomilca

Nekdanja olimpijska prvakinja v plavanju, 71-letna Avstralka Dawn Fraser, se je pogumno spopadla z vlomilcem, ki je obiskal njeno posestvo, in ga z natančnim udarcem v mednožje tako onesposobila, da policisti niso imeli nobenih težav z vklenitvijo nepridiprava.

Objavljeno
31. avgust 2009 13.23
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Sydney - Nekdanja olimpijska prvakinja v plavanju, 71-letna Avstralka Dawn Fraser, se je pogumno spopadla z vlomilcem, ki je obiskal njeno posestvo, in ga z natančnim udarcem v mednožje tako onesposobila, da policisti niso imeli nobenih težav z vklenitvijo nepridiprava.

"Prišel je izza vrat in me močno zgrabil. Toda jaz sem ga prijela za uho in brcnila v njegov najbolj občutljiv del telesa. Čeprav je ležal na tleh, je še vedno grozil, da me bo ubil. Na srečo je najine krike slišal prijatelj, ki je vlomilca zadržal na tleh do prihoda policije," je povedala Fraserjeva.

Za pogum in vitalnost se lahko 71-letnica zahvali tudi blesteči športni karieri. Fraserjeva je namreč med leti 1956 in 1964 osvojila kar osem medalj na olimpijskih igrah. Štirikrat je bila zlata, njen svetovni rekord na 100 metrov prosto iz leta 1956 pa je zdržal kar 14 let.