Zakaj imajo ženske spolne odnose

Cindy Meston in David Buss, psihologinji in avtorici knjige Zakaj imajo ženske spolne odnose, sta v knjigi razkrili 200 razlogov, zaradi katerih se ženske najpogosteje odločijo za spolne odnose.

Objavljeno
07. september 2009 17.23
ljubezenska lirika, sam ne mi težit
Ta.R.
Ta.R.
Teksas - Cindy Meston in David Buss, psihologinji in avtorici knjige Zakaj imajo ženske spolne odnose, sta v knjigi razkrili 200 razlogov zaradi katerih se ženske najpogosteje odločijo za spolne odnose.

Avtorici sta v raziskavo vključili 1006 žensk. Najpogostejši odgovor na vprašanje,  zakaj imajo spolne odnose, je bil ta, da so imele spolne odnose zato, ker  jim je bilo dolgčas. Zelo pogost odgovor je bil tudi ta, da so se želele znebiti glavobola ali pa zato, ker se jim je moški smilil.

 

Kar 84 odstotkov žensk, ki so sodelovale v raziskavi, je potrdilo, da si z rednimi spolnimi odnosi s partnerji želijo zagotoviti mirno življenje, in zagotoviti večjo pomoč pri hišnih opravilih.

 

Zanimiv odgovor je podala neka ženska, ki je rekla, da ima spolne odnose zaradi tega, ker se takrat počuti najbližje bogu.

 

Še vedno pa ostajajo klasični odgovori, kot je ''zato ker mi je plačal večerjo'' ali ''zato ker mi je kupil drago darilo.''

 

Avtorici sta z raziskavo želeli dokazati, da glavni razlog, zakaj imajo ženske spolne odnose, ni samo romantika in ljubezen.