Zaposlen po 26 letih pisanja prošenj

Po 26 letih pisanja prošenj je 46-letni Britanec John Evans le dobil zaposlitev. Tako se bo po skoraj treh dekadah odpravil na delovno mesto v dom za ostarele. V tem času je napisal 300 prošenj.

Objavljeno
18. september 2009 20.30
Ti. Kr.
Ti. Kr.
Sheffield - 46-letni John Evans je po 26 letih in 300 napisanih prošnjah našel zaposlitev. Od ponedeljka naprej bo delal kot negovalec v domu za ostarele.

„Ko so mi povedali, da sem dobil delo, sploh nisem mogel verjeti. Zato sem jih prosil, naj besede ponovijo," je dejal Evans. 

Ne glede na to, da je, kot je sam povedal, po številnih zavrnitvah izgubil samozavest, je verjel, da bo, če bo nadaljeval s pošiljanjem prošenj, nekoč le dobil zaposlitev. „Ves trud je zdaj poplačan," je dodal. Priznava pa, da bo v ponedeljek na poti na delovno mesto nekoliko nervozen.

Brezposeln je postal leta 1983, ko se je tovarna jekla, v kateri je bil zaposlen, zaprla. Kljub izobraževanju in s tem pridobivanju dodatnih kvalifikacij mu zaposlitve ni uspelo najti. V skoraj treh dekadah je bil zavrnjen pri prošnjah za različne vrste dela, tako na primer v gostinstvu in tudi v proizvodnji tovarni.

Ko je izgubil službo, je bil star 20 let, od takrat naprej je ob spremljanju zaposlitvenih oglasov delal tudi kot prostovoljec.

Le 100 podjetij mu je odgovorilo. Večina teh mu ni pojasnila, zakaj ni bil izbran za prijavljeno delovno mesto. Tisti, ki pa so mu, so kot razlog navedli pomanjkanje izkušenj.

Evans je dejal, da je bila njegova možnost za zaposlitev zmanjšanja tudi zaradi invalidnosti. Pri 16 letih so mu namreč odkrili tumor na možganih, tri leta zatem pa je zbolel tudi za epilepsijo.