Zaradi Hitlerja skoraj diplomatski spor?

Azijci imajo do nacističnih podob precej drugačen odnos kot zahodnjaki, na Tajskem pa so v preteklosti že velikokrat uporabili takšne podobe v reklamne namene.

Objavljeno
19. oktober 2009 19.33
Ba.P.
Ba.P.
Bangkok - Plakat ob avtocesti na katerem je slika Adolfa Hitlerja, ki v svojem značilnem položaju pozdravlja, in ki je reklamiral tajski muzej voščenih lutk so morali pristojni zaradi pritožb izraelskih in nemških ambasadorjev prekriti. Direktor muzeja Sompom Naksuetrong je povedal, da je zamisel "prišla s strani oglaševalske agencije", s uporabo podobe Hitlerja pa niso hoteli nikogar užaliti.

Plakat, na katerem v tajskem jeziku piše "Hitler ni mrtev", je bil več tednov postavljen ob glavni cesti Bangkok - Pattaya in naj bi oglaševal otvoritev muzeja, ki bo prihodnji mesec. "Podobe nismo razstavili z namenom, da bi ga slavili," je povedal Sompom. "Mislimo, da je Hitler pomembna zgodovinska osebnost, a ne v dobrem smislu. Opravičujemo se zaradi morebitnih nevšečnosti, ki smo jih povzročili. To ni bil naš namen, nismo se zavedali, da bomo s tem razburili toliko ljudi."