Zastrupitev z vodo

Nalivanje z vodo na tekmovanju radijske postaje je bilo usodno za 28-letnico, ki ja zaradi zastrupitve z vodo umrla.

Objavljeno
17. januar 2007 12.52
Zastrupitev z vodo je mogoča.
Sacramento - Nedolžna igrica, ki jo je minuli petek organizirala lokalna radijska postaja v Sacramentu v Kaliforniji, se je sprevrgla v pravo tragedijo..

Osemindvajsetletna Jennifer Strange se je udeležila nenavadnega tekmovanja “Hold Your Wee for a Wii”, da bi svojim terem otrokom priborila najnovejšo Nintendovo videoigrico Wii, ki jo je zmagovalcu obljubila radijska postaja KDND.

Pravila so bila nadvse preprosta – spiti moraš čim več vode, hkrati pa ne smeš na stranišče. Kakor koli že, le nekaj ur po obisku radijske postaje so Jennifer našli mrtvo na njenem domovanju, izsledki obdukcije pa so pokazali na zastrupitev z vodo. »Ne vem povsem natanko, koliko vode je spila, a vsekakor dovolj, da je povzročila smrtonosno zastrupitev,« je povedal mrliški oglednik.

Eden od tekmovalcev je povedal, da so morali udeleženci sprva na vsakih 15 minut spiti 2,25 decilitra vode. »Začelo se je z majhnimi količinami, zato sem mislil, da bo vse skupaj mala malica. Po petih plastenkah pa nisem mogel več, zdelo se mi je, kot da mi bo razneslo mehur. Preostalim tekmovalcem, med katerimi je bila tudi gospa Strange, so nato ponudili večje plastenke, a moram reči, da so nam že na začetku rekli, naj ne tvegamo zdravja, če čutimo, da ne bomo zmogli,« je petkovo dogajanje opisal James Ybara iz Woodlanda, dodal pa je še: »Govoril sem z Jennifer in bila je zelo prijazna. Pripovedovala mi je o družini, treh otrocih, rekla je, da to počne zanje. Mislim, da jo je prav ljubezen do otrok gnala čez rob zmogljivosti.«