Zebra v Gazi = pobarvan osel

Uprava živalskega vrta v Gazi se je po poginu edinih dveh zeber znašla in enostavno s črnimi črtami pobarvala dva bela osla. Stroški uvoza pravih živali so namreč izredno veliki.

Objavljeno
12. oktober 2009 12.59
Š. Ro.
Š. Ro.
Gaza - Upravitelji živalskega vrta v Gazi so se domislili zanimive ideje, kako obiti stroga pravila Izraelcev o uvozu živali.

Lastnik živalskega vrta Marah Land Zoo v Gazi se je po poginotju dveh zeber znašel in s črnimi črtami prebarval dva bela osla. Glavni upravitelj Mohammed Bargouthi bi namreč za uvoz pravih zeber prek tihotapskih poti moral odšteti kar 40.000 ameriških dolarjev.

 

Nove pridobitve so se razveselili predvsem otroci, ki so se z veseljem igrali s t. i. zebrama. "Prvič smo na oslih uporabili barvo, vendar ker to ni izgledalo preveč dobro smo se domislili barvnih trakov," je povedal Bargouthi in dodal, da doslej še nobeden od otrok ni opazil, da ne gre za pravi zebri. Večina jih je namreč navdušenih, da vidi nekaj novega.

 

Doslej so vse živali v živalskem vrtu, vključno z opicami in tigri, morali pretihotapiti čez mejo, stroški pa so bili izredno veliki. V omenjenem živalskem vrtu sta letos zaradi sestradanosti med izraelsko ofenzivo umrli edini dve zebri.

 

Uprava se bo morala tudi v prihodnje najverjetneje znajti s podobnimi ukrepi oz. vsaj dokler Izrael ne bo umaknil blokade iz Gaze, s katero želi dokončno omajati Hamas.

 

Vseeno se je na "skrajni" ukrep živalskega vrta odzval župan enega od izraelskih mest in obljubil, da bo v Gazo poslal dve pravi zebri.


 

Videoposnetek: