"Zelo nam je žal, vendar ste predebeli."

Italijanska turistka Anna Delluci se je odločila za vložitev tožbe proti nizkocenovnemu letalskemu prevozniku EasyJet, potem ko ji je osebje leta zaradi njene prekomerne teže prepovedalo vkrcanje.

Objavljeno
25. avgust 2009 16.03
EasyJet se širi na nove trge
Da. O.
Da. O.

Rim – Italijanska turistka Anna Delluci se je odločila za vložitev tožbe proti nizkocenovnemu letalskemu prevozniku EasyJet, potem ko ji je osebje leta zaradi njene prekomerne teže prepovedalo vkrcanje, če ne kupi dveh vozovnic.

Pred vkrcanjem na let iz Barija proti Rimu jo je osebje letala na presenečenje ostalih potnikov prosilo, naj stopi na tehtnico. Potem, ko je jezna Anna njihovo prošnjo zavrnila, so ji pojasnili: "Zelo nam je žal, vendar ste predebeli. Če želite leteti z nami, morate kupiti dve letalski vozovnici.“

Dellucijeva je zavrnila nakup dveh vozovnic in napovedala tožbo proti podjetju EasyJet zaradi javnega ponižanja.

Oglasili so se tudi iz omenjena podjetja, kjer je tiskovni predstavnik pojasnil: "Uvedli smo preiskavo o omenjenem incidentu in prišli do zaključka, da je zgodba izmišljotina enega izmed potnikov. Del naše politike je namreč, da osebe, ki imajo težave s težo vnaprej opozorimo na možnost nakupa dveh vstopnic.“


Članek o incidentu je sicer objavil italijanski časnik La Repubblica, ki se sklicuje na Annino izpoved. Že v začetku leta je letalski prevoznik United Airlines za osebe s prekomerno težo predpisal nakup dveh vozovnic, zaradi česar so jih zasule številne kritike.