Ženske varajo pogosteje

Verjetnost, da bodo ženske prevarale svoje partnerje, je večja, kot obratno. Dve petini žensk je v primerjavi s tremi od desetih moških namreč priznalo svoje ljubezenske afere.

Objavljeno
02. september 2009 13.50
Ma. J.
Ma. J.
London - Po najnovejši raziskavi obstaja večja verjetnost, da bodo ženske prevarale svoje partnerje, kot obratno. Dve petini žensk je v primerjavi s tremi od desetih moških namreč priznalo svoje ljubezenske afere.

Študija je ugotovila, da dve petini žensk, ki se zvečer zabavajo v klubih, poljubijo nekoga, ki ni njihov partner, medtem ko ena od štirih žensk na službeni zabavi partnerja prevara s sodelavcem.

Več kot petdeset odstotkov žensk je priznalo, da jim je pozornost moških ugajala, več kot tretjina pa je dejala, da so moški zaradi njihovega spogledovanja dobili napačen vtis. Več kot tretjina jih poleg tega trdi, da se je njihova "manjša nediskretnost" zgodila "po nesreči", ko je spogledovanje ušlo nadzoru. Več kot ena od desetih žensk, je tudi priznala, da v razmerju ne bodo nikoli popolnoma zveste, saj je življenje po njihovem mnenju prekratko.

Raziskava je še ugotovila, da bodo ženske svoje partnerje najpogosteje prevarale takrat, ko se v razmerju dolgočasijo, v enem od petih primerov pa tudi ob preveliki količini popitega alkohola.

Raziskavo, ki je vključevala 3000 odraslih, je pred odprtjem nove sezone, ko bodo izvedli Mozartovo opero Cosi fan tutte (Take so vse), ki govori o ženski zvestobi in zapeljevanju, naročila britanska operna hiša Opera North.

Predstavnik operne hiše je ob tem dejal: „Raziskava nakazuje, da imajo številne ženske spogledovanje za neškodljivo in si zlahka oprostijo tovrstne 'nediskretnosti'". S svoje obnašanje pojasnjujejo z besedami, da partnerjev niso nameravale prevarati in da so se spogledovale "po nesreči", je dodal.