Zlomila najdaljše nohte na svetu

Američanka Lee Redmond, ki si je v prometni nesreči februarja zlomila najdaljše nohte na svetu, je znova našla veselje do življenja. Vsak noht je bil pred nesrečo dolg skoraj en meter, vsi skupaj pa so merili 8,65 metra.

Objavljeno
05. september 2009 11.04
Ta.R./STA
Ta.R./STA
New York - Američanka Lee Redmond, ki si je v prometni nesreči februarja zlomila najdaljše nohte na svetu, je znova našla veselje do življenja. "Brez nohtov je veliko lažje urediti stvari. Videti je, kot da bi moje roke brez te teže letele," je Redmondova povedala za ameriške medije.

Vsak noht je bil pred nesrečo dolg skoraj en meter, vsi skupaj pa so merili 8,65 metra. Nekdaj najdaljši nohti na svetu zdaj merijo "le še" 11,5 centimetra. "Izguba nohtov je bila najhujša izkušnja v mojem življenju," je sprva menila 68-letna Redmondova iz Salt Lake Cityja v ameriški zvezni državi Utah, ki pa je nato spoznala, da lahko življenje ponudi več kot samo nohte.

 

Redmondova se je z rekordno dolgimi nohti pred nesrečo uvrstila celo v Guinnessovo knjigo rekordov. "Potrebovala sem 30 let, da sem dosegla takšno dolžino nohtov in svetovni rekord. Verjetno mi ne bo ostalo nadaljnjih 30 let", je še dejala rekorderka.