Zmagovalka Eme 2011 je Maja Keuc

Od desetih glasbenikov in glasbenih skupin, ki so se potegovali za pesem Evrovizije 2011 so gledalci, ki so nocoj spremljali Emo, največ glasov namenili Maji Keuc. Slovenijo bo v Nemčiji predstavila s skladbo Vanilija.

Objavljeno
27. februar 2011 19.59
Mo. B., delo.si
Mo. B., delo.si
Ljubljana - Nocoj se je bil težak boj za pesem Evrovizije 2011. Med desetimi glasbenimi izvajalci je Slovence najbolj navdušila skladba Vanilija pevke Maje Keuc. Poleg omenjene skladbe se je za zmago v finalu potegovala tudi pevka April, ki je prejela več kot polovico glasov manj od svoje tekmice. Za uvstitev na izboru za popevko Evrope se bo Maja Keuc potegovala na drugem evrovizijskem polfinalnem večeru 12. maja.

Na letošnji Emi so svoje pesmi predstavili še Rock Partyzani, Tabu, Nina Pušlar, Feliks Langus, LeeLooJamais, trio Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini, Time to Time in Omar Naber. Prireditev je povezoval voditelj Klemen Slakonja, vse skladbe pa so sproti ocenjevale in komentirale tri članice strokovne komisije pevka Darja Švajger, voditeljica Mojca Mavec in hrvaška pevka Severina Vučković.

Maja Keuc: Vanilija
Deset skladb letošnje Eme: