Zmanjšanje emisij s kontracepcijo

Na ugledni ekonomski šoli v Londonu so s pomočjo raziskave izračunali, da je za preprečevanje klimatskih sprememb kontracepcija petkrat cenejša kot pa preostali zeleni viri tehnologije.

Objavljeno
09. september 2009 19.32
.... ima pa tudi smog
Ka.K.
Ka.K.
London - Vsakih 4,5 evrov, ki bi jih v prihodnjih štirih desetletjih porabili za načrtovanje družine, bi globalne emisije ogljikovega dioksida zmanjšalo za eno tono. Za isti učinek zmanjšanja onesnaženja s pomočjo okolju prijaznih tehnologij pa bi porabili 21,5 evra, je pokazala raziskava.

V poročilu z naslovom Z manj onasneževalci do manj emisij z najmanj stroški so raziskovalci prišli do zaključka, da bi moralo biti načrtovanje družine eden izmed vodilnih načrtov za zmanjšanje onesnaženja.

 

Če bi izpolnili osnovno načrtovanje družin bi s tem okolje očistili za 34 milijard ton ogljikovega dioksida, kar je toliko emisij, kot jih v šestih letih povprečno proizvede Amerika. Roger Martin, predsednik Ustanove za optimalno rast prebivalstva (Optimum Population Trust), je pojasnil: "Logično je, da je raven emisij odvisna od števila onasneževalcev. Nemogoče je, da bi se raven onesnaženosti zmanjšala, če število svetovne populacije nezadržno raste." Po podatkih Združenih narodov, bi se z načrtovanje otrok število rojstev do leta 2050 zmanjšalo za 72 odstotkov.