Znameniti operni ples? Ne, tu je Ruby Rubacouri

V Dunajski državni operi se je ob 20. uri pričel prestižni dunajski operni ples. Vsa medijska pozornost je letos usmerjena na prihod mlade Maročanke Ruby Rubacouri, vpletene v seksualni škandal z italijanskim večnim premierom Silviom Berlusconijem.

Objavljeno
03. marec 2011 18.53
Posodobljeno
03. marec 2011 19.35
Tanja Cirman, delo.si
Tanja Cirman, delo.si
Dunaj - Dunajski operni ples, ki bo letos že 55. po vrsti, velja za prestiž, saj se ga udeležijo vsi pomembneži in avstrijska visoka družbena smetana. Letos pa je večino medijske pozornosti namenjene gostji razvpitega avstrijskega podjetnika Richarda Lugnerja, Ruby Rubacouri.

Osemnajstletno Maročanko usodno povezujejo z italijanskim premierom Silviom Berlusconijem, saj mu je takrat na vsaj eni od njegovih razvpitih nočnih zabavah še mladoletna Ruby postregla s seksualnimi uslugami.

78-letni Lugner pa rad povzroča nelagodje med avstrijskimi elitneži, saj ni prvič, da bi bila gostja njegove lože na znamenitem plesu, ki ga spremljajo milijoni preko televizijskih ekranov, ženska spornega slovesa. A kot pravijo nekateri, je tokrat šel predaleč.

Dunajski operni ples, ki pomeni vrhunec plesne sezone, bo letos ozaljšalo kar 60.000 pisanih cvetov z Mauriciusa in Nizozemske. Prireditev bo štiri ure v živo prenašala avstrijska televizijska postaja ORF. Za vstopnico je bilo treba letos odšteti 230 evrov, cena prestižnih stranskih lož znaša od 8.500 do 17.000 evrov, cena mize za dve osebi pa se giblje od 160 do 320 evrov.

Prvič v zgodovini bodo na odprtju opernega plesa skupaj z orkestrom Dunajske državne opere nastopili Dunajski filharmoniki pod vodstvom Franza Welserja-Mösta. Sodelovali bodo tudi v prihodnji sezoni, ko bodo skupaj nastopali na sobotnih koncertih v Dunajski državni operi, leta 2014 pa se bodo člani opernega orkestra pridružili filharmonikom na enotedenski turneji po New Yorku, poroča STA.