Znanstveniki odkrili pernatega dinozavra

Kitajski znanstveniki so odkrili pernatega dinozavra, kar naj bi dokazovalo, da so se ptiči res razvili iz dinozavrov. Novo odkriti pernati dinozaver je bil velik kot golob, vendar naj ne bi znal leteti.

Objavljeno
25. september 2009 20.11
Da. O.
Da. O.
Peking - Kitajski znanstveniki so odkrili novo vrsto pernatih ptičev dinozavrov, kar naj bi dokazovalo, da so se prahistorična bitja razvila v ptiče.

Kot poroča Telegraph, so znanstveniki na severovzhodu Kitajske odkrili dva fosila, na katerih so odtisi dveh različnih vrst dinozavrov, ki so bili poraščeni s perjem. Novo odkrita vrsta ptiča naj bi bila starejša od archaeopteryx, ki je do sedaj veljal za najstarejšega ptiča.

Znanstvenik Dr. Xu Xing, ki je bil prisoten pri odkritju je dejal: "Izjemna fosila sta nam ponudila dokaze, ki smo jih pogrešali. Sedaj je ta doba zgodovine veliko bolj razumljiva, saj smo sestavili mankajoče delce."

Najstarejši ptič, archaeopteryx, je živel pred pernatimi dinozavri, zato je bila teorija o razvoju ptičev vedno pod ostrimi kritikami. Pernati dinozaver je bil v velik kot golob, ni pa znal leteti. Archaeopteryx je živel pred približno 150 milijoni let, medtem ko naj bi novo odkriti pernati ptič živel že dolgo pred tem.