Župan San Francisca rad pogledal v kozarec

Župan ameriškega mesta San Francisco, 39-letni Gavin Newson je sporočil, da se odpravlja na zdravljenje odvisnosti od alkohola.

Objavljeno
06. februar 2007 11.07
Župan San Francisca Gavin Newson priznal odvisnost
San Francisco - Župan ameriškega mesta San Francisco, 39-letni Gavin Newson je v ponedeljek sporočil, da se odpravlja na zdravljenje odvisnosti od alkohola. Newson je znan kot župan, ki je razburil Ameriko z izdajanjem dovoljenj za poroke homoseksualcev, pretekli teden pa je priznal, da je imel spolno razmerje s svojo nekdanjo tajnico 34-letno Rubby Rippey Tourk, sicer ženo namestnika vodje lastnega volilnega štaba 39-letnega Alexa Tourka.
>Alex Tourk je pretekli teden odstopil s položaja, potem ko mu je žena priznala razmerje in je z novico soočil župana. Newson je nato razmerje javno priznal in se pokesal, politični nasprotniki v San Franciscu pa so pokali od smeha in se veselili verjetnega poraza župana na naslednjih volitvah.
>
>Newson ostaja optimist in hoče še vedno kandidirati za drugi mandat, volitve pa bodo letos novembra. Preden je nastopil položaj župana leta 2004, je bil uspešen poslovnež, ki je imel v lasti verigo restavracij in vinskih kleti. V ponedeljek je dejal, da alkohola sicer ne krivi za svoje osebne spodrsljaje, vendar pa naj bi spoznal, da potrebuje strokovno pomoč.