AB InBev v četrtletju z 1,55 milijarde evrov dobička

Največja pivovarska družba na svetu Anheuser-Busch (AB) InBev je v tretjem letošnjem četrtletju ustvarila 1,55 milijarde evrov čistega dobička. Ta se je v primerjavi s seštevkom dobičkov obeh družb v enakem lanskem obdobju, ko še nista bili združeni, več kot podvojil.

Objavljeno
12. november 2009 15.22
inbev
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Bruselj - Največja pivovarska družba na svetu Anheuser-Busch (AB) InBev je v tretjem letošnjem četrtletju ustvarila 1,55 milijarde evrov čistega dobička. Ta se je v primerjavi s seštevkom dobičkov obeh družb v enakem lanskem obdobju, ko še nista bili združeni, več kot podvojil. Prodaja se je medtem zmanjšala.

Prihodki od prodaje družbe AB InBev so se v obdobju od julija do septembra znižali za 10 odstotkov na 9,76 milijarde evrov. Družba je prodala za 3,1 odstotka manj piva, kar je predvsem posledica recesije, v kateri je prodaja piva slabša.

 

Četrtletni poslovni rezultati so po navedbah finančnega direktorja družbe Felipa Dutre pričakovani. Ob tem je poudaril, da je družba AB InBev s sedežem v belgijskem Leuvnu uspela bodisi pridobiti bodisi ohraniti svoje tržne deleže na šestih ključnih trgih.

 

Dutra je opozoril, da se bodo v zadnjem letošnjem četrtletju administrativni stroški družbe AB InBev povečali, saj bodo vodilni delavci dobili višje nagrade kot konec lanskega leta, ko so jih zaradi krize znižali. Glavna prioriteta družbe pa bo po njegovih besedah tudi v prihodnje zmanjšati zadolženost.