»Agonijo vodenja je treba končati«

Prednostna naloga nadzornega sveta naj bo dogovor, s katerim bi nova uprava NLB lahko začela delati čim prej, meni Bogomir Kovač, predsednik Kasa.

Objavljeno
21. oktober 2009 10.19
Miha Jenko, Nejc Gole
Miha Jenko, Nejc Gole
Ljubljana - »Za Novo Ljubljansko banko bi bilo najbolje, da bi dosegli dogovor, s katerim bi nova uprava lahko začela delati čim prej. Za člane stare uprave pa bi morali najti mesta, ki so zanje sprejemljiva. Povsem nesmiselno je, da bi to medvladje zgolj 'pro forma' trajalo pet ali šest mesecev, ker se o tem niso dogovorili prej, pač v skladu s pogodbami. Dogovor med nadzornim svetom NLB in starimi člani uprave mora biti sklenjen čim prej,« je razmere v NLB po ponedeljkovi seji nadzornega sveta za Delo povedal predsednik vladnega Kadrovsko-akreditacijskega sveta (Kas) dr. Bogomir Kovač.

Dogovor mora biti po Kovačevih besedah sprejemljiv za obe strani, stari člani uprave pa bi se morali nato takoj umakniti. »Najslabše je, če podaljšujemo agonijo vodenja z vmesnimi stopnjami. To je treba končati v najkrajšem možnem času in to bi morala biti prednostna naloga nadzornega sveta,« je bil odločen predsednik Kasa.

Kot je znano, je ponovni kadrovski zaplet v NLB nastal tudi zato, ker se nadzorniki s člani stare uprave NLB niso dogovorili o vseh pomembnih okoliščinah njihovega predčasnega odhoda. Zato bo nadzorni svet šele 2. novembra odločal o začetku mandata nove uprave pod vodstvom Boža Jašoviča.

Več v sredinem Delu.