Agrokor še razmišlja o nakupu 23,3 odstotka Mercatorja

V hrvaškem Agrokorju so danes poudarili, da se še vedno odločajo, kako se bodo odzvali na poziv za javno zbiranje pisnih zavezujočih ponudb skupine Pivovarna Laško za prodajo 23,3 odstotka Mercatorja. S tem so zavrnili navedbe, da so v začetku tedna že sklenili dogovor o prodaji Mercatorja.

Objavljeno
25. februar 2011 17.33
A.V.B., delo.si
A.V.B., delo.si
Zagreb - Da so Mercator že prodali Agrokorju, je danes pisal časnik Finance. Po njihovih informacijah naj bi se predstavniki NLB, Pivovarne Laško, banke Unicredit in Agrokorja v začetku tedna dogovorili o prodaji Mercatorja, poroča STA.

Član uprave Agrokorja Ivan Crnjac v četrtek sprva dejal, da sestanka ni bilo, so pa bili v "stikih" z največjimi delničarji Mercatorja, tudi z NLB, ki je "naš dolgoletni partner", in Pivovarno Laško. Kasneje pa je zatrdil, da sestanka ni bilo, o prodaji Mercatorja pa se niso pogovarjali niti prek posrednikov.

V Agrokorju so navedbe današnjih Financ zanikali tudi pisno in bo tem zatrdili, da se še vedno odločajo, ali se bodo odzvali na poziv Pivovarne Laško o prodaji 23,3 odstotka Mercatorja, ki se izteče 9. marca. Že prejšnji teden so v hrvaški družbi za STA potrdili, da se zanimajo za prevzem Mercatorja.

Takrat so poudarili, da ne gre za sovražni prevzem, ter da "sta združena Mercator in Agrokorjev trgovski del Konzum odlična poslovna zgodba, ne zgolj za Slovenijo in Hrvaško, temveč tudi za celotno regijo", in da bi "njuno povezovanje ustvarilo najuspešnejšo trgovsko podjetje na tem območju".