Aleksander Svetelšek bo predsednik uprave Pinusa

Nekdanji predsednik uprave Petrola bo 1. junijem prevzel vodenje podjetja Pinus TKI iz Rač. Nadzorni svet podjetja je namreč v četrtek sprejel sporazumno odločitev o razrešitvi predsednika uprave Andreja Andoljška, ki bo funkcijo prvega moža opravljal še do konca maja.

Objavljeno
04. marec 2011 11.32
A. V. B., delo.si
A. V. B., delo.si
Rače - Andrej Andoljšek je v štiriletnem obdobju kot predsednik uprave Pinusa družbi utrdil mesto na ključnih trgih srednje Evrope. Podjetje je prodrlo tudi na nove trge Evropske unije, kjer uspešno trži lastni izdelek boom efekt. Pod njegovim vodstvom je podjetje med drugim tudi odprlo novo proizvodno enoto za biodizel v sodelovanju s Petrolom, navajajo v družbi.

Z junijem pa bo vodenje podjetja prevzel Aleksander Svetelšek. Z referencami na področjih, povezanih z agronomijo, bo omogočil, da se Pinus dodatno utrdi na trgih EU in si zagotovi razvoj sredstev za varstvo rastlin, biodizla, biocidov in drugih proizvodov pomembnih za varstvo rastlin, poroča STA.

Svetelšek je v začetku januarja zaradi domnevno spornih poslov, povezanih z odkupom terjatev do družbe SCT, odstopil z mesta predsednika uprave Petrola. S tem se je najverjetneje izognil razrešitvi, saj nadzorniki niso bili zadovoljni z njegovim vodenjem naftnega trgovca. Nekaj dni kasneje je Svetelšek odstopil tudi z mesta predsednika Združenja Manager, ki ga je vodil od oktobra 2009.