Andrej Kocič v Pivovarni Union

Andreja Kociča je med skupščino Pivovarne Union v objektiv ujel naš fotograf. Takoj je završalo: Ali je bil Kocič na skupščini Uniona, ali je prestopil k Unionu, ali je ...?

Objavljeno
13. oktober 2009 21.47
Silva Čeh
Silva Čeh
Ljubljana - Andreja Kociča, zdaj pooblaščenca uprave Zavarovalnice Triglav, ki jo je do konca maja tudi sam vodil, je včeraj, med skupščino Pivovarne Union, v objektiv ujel naš fotograf. Takoj je završalo: Ali je bil Kocič na skupščini Uniona, ali je prestopil k Unionu, ali je ...? Nič od tega, je za Delo odgovoril Andrej Kocič. Še naprej ostaja v Triglavu, čeprav razmišlja tudi o drugih možnostih. Na medijsko zanimivo območje Uniona v času Unionove skupščine pa je, kakor je povedal, prišel zaradi Akademske športne zveze Olimpija (AŠZ), ki ji predseduje. Natančneje, zaradi ureditve formalnega lastništva blagovne znamke te zveze.

AŠZ Olimpija je stara več kakor pol stoletja (54 let) in združuje trenutno 25 klubov in društev s skoraj 30 športnimi panogami in več kakor 5000 športniki. Tako je AŠZ Olimpija največji slovenski športni kolektiv. Njen prvi predsednik je bil dr. Stojan Pretnar, potem so jo vodili Bojan Polak-Stjenka, Miran Goslar, Božo Kovač, Boris Dolničar, Marko Voljč, Vinko Može in še drugi, do leta 2011 pa je njen predsednik Andrej Kocič.

Kakor je znano, je blagovno znamko Olimpija zaščitila Pivovarna Laško in jo dala v upravljanje Pivovarni Union. Andrej Kocič je povedal, da so si na včerajšnjem sestanku v Pivovarni Union prizadevali, da bi Akademska športna zveza Olimpija postala formalna lastnica BZ Olimpija.

Iz tiskanega Dela.