Aol bo ukinil 900 delovnih mest

Ameriško spletno podjetje Aol je napovedalo ukinitev 900 delovnih mest po vsem svetu, kar predstavlja 20 odstotkov njegove delovne sile. Temu med drugim botruje združevanje s prevzetim podjetjem The Huffington Post.

Objavljeno
11. marec 2011 11.27
Ka. K., STA
Ka. K., STA
Washington - Okrog 200 delovnih mest bodo ukinili v Aolovih oddelkih za vsebine in tehnologijo v ZDA, preostalih 700 pa v Aolovih pisarnah v Indiji, ki večinoma zagotavljajo podporne storitve enotam podjetja v ZDA. Pri tem v Aolu pravijo, da bo 300 teh delovnih mest preseljenih v druga podjetja, ki bodo prevzela izvajanje podpornih storitev.

Po tokratnem odpuščanju bo Aol imel še 3500 zaposlenih v ZDA in 500 v tujini. Njegova skupna delovna sila bo sicer s tem predstavljala le še petino tiste, ki jo je podjetje imelo na vrhuncu leta 2004. Odtlej je podjetje v okviru prestrukturiranja in iskanja novega poslovnega modela odpuščalo, piše STA.

Aol je bil v 90. letih preteklega stoletja spletni velikan s poudarkom na ponujanju klicnega dostopa do interneta in se je leta 2001 na vrhuncu internetnega balona združil s koncernom Time Warner. Vendar pa se podjetji nikoli nista uspešno združili, poleg tega je Aol zaradi prehoda uporabnikov na hitrejše internetne povezave, ki so jih ponujali tekmeci, začel izgubljati prihodke.

Zato se je Aol začel prestrukturirati in tudi močno zmanjševati stroške. Preusmeril se je v ponudnika vsebin na spletu in posledično prevzel tudi več spletnih strani, nazadnje hitro rastočo novičarsko spletno stran The Huffington Post. Prevzem slednjega je zaključil v ponedeljek.