Apple in Cisco sklenila dogovor glede iPhonea

Ameriški podjetji Apple in Cisco Systems sta končali spor glede pravic do uporabe imena iPhone in se dogovorili, da obe lahko uporabljata to ime za svoje izdelke.

Objavljeno
22. februar 2007 19.50
Applov iPhone
San Jose - Ameriški podjetji Apple in Cisco Systems sta končali spor glede pravic do uporabe imena iPhone in se dogovorili, da obe lahko uporabljata to ime za svoje izdelke.

V skupni izjavi obeh podjetij so še sporočilil, da so vsi pravdni postopki, vezani na sporno uporabo imena iPhone, v katere sta se zapletli podjetji, ustavljeni. Finančne podrobnosti poslovnega dogovora pa še niso znane.

Kot je znano, je Apple januarja predstavil svoj najnovejši izdelek, poimenovan iPhone, s katerim je vstopil na trg mobilnih telefonov. Nato pa je Cisco že dan po predstavitvi iPhona vložil tožbo proti Applu, s katero od njega zahteva, da preneha uporabljati blagovno znamko iPhone. Ta naj bi namreč bila že več let v lasti Cisca. Kot so trdili v Ciscu, je blagovna znamka iPhone v njihovi lasti že od leta 2000, ko so prevzeli podjetje Infogear, ki je imelo v lasti to blagovno znamko in je pod njo nekaj let prodajalo svoje izdelke.